August 1, 2017

دام زیباروی ‌”هکرهای دولتی ایران” برای مردان خاص


دویچه وله – “میا اش”، ظاهرا زنی است جذاب بین ۲۰ تا ۳۰ سال که آگاهانه لو نمی‌دهد مجرد است یا پارتنر دارد. کارشناسان امنیت مجازی می‌گویند این “کاربر” دست‌ساخته‌ی هکرهای دولتی ایران است برای شکار گروه خاصی از مردان.

هکرهایی که گفته می‌شود برای جمهوری اسلامی کار می‌کنند، ظاهرا برای دستیابی به اطلاعات گروهی از مردان، از حساب کاربری جعلی استفاده کرده‌اند. آن‌گونه که شرکت امنیت سایبری “Dell SecureWorks” اعلام کرده، قربانیان در عرصه‌هایی فعال هستند که برای رقیبان و مخالفان منطقه‌ای حکومت ایران مهم هستند.
هکرها دست‌کم از آوریل ۲۰۱۶ در لینکداین، فیسبوک و واتس‌اپ فعال بوده‌اند. آنها خود را “Mia Ash” معرفی می‌کرده‌اند؛ زنی جذاب حدود ۲۵ ساله که در لندن زندگی می‌کند و به مسافرت، فوتبال و خوانندگانی چون الی گولدینگ و اد شیرن علاقه دارد.
هکرها از تصاویر عکاسی واقعی از شرق اروپا استفاده می‌کرده‌اند و برای نوشتن زندگی‌نامه مجازی “میا اش” از الگوی پروفایل لینکداین زنی از نیویورک الهام گرفته شده است. در فیسبوک درباره تجرد یا تأهل “میا اش” نوشته شده بوده: “پیچیده است”.
شرکت امنیتی “Dell SecureWorks” که اطلاعات بالا را منتشر کرده، می‌گوید مشاهده کرده که “میا اش” فایلی نفوذی را برای یکی از قربانیان ایمیل کرده است که به شکل فایل اِکسِل درآمده بود. عنوان فایل “نظرسنجی عکاسی” بوده و “میا اش” از قربانی خواسته بوده فایل را با ایمیل کاری خود باز کند تا نظرسنجی درست عمل کند. قربانی با پروفایل جعلی “میا اش” از مدتها پیش در ارتباط بوده است.
اگر قربانی به این خواسته عمل می‌کرد، بدافزار “PupyRAT” روی رایانه او نصب می‌شد. هکرها بدین ترتیب کنترل کامل کامپیوتر او را به دست می‌گرفتند. هنوز مشخص نیست چه تعداد نفوذ موفق از طریق این حساب جعلی صورت گرفته باشد.
“Dell SecureWorks” می‌گوید قربانیان بالقوه عموما “مردان میانسال” بودند که در خاورمیانه به عنوان تکنیسین و مهندس در شرکت‌های نفت و گاز یا شرکت‌های هوافضا و مخابراتی کار می‌کردند. هکرهای “Cobald Gypsy” هم سراغ این گروه از مردان رفته بودند. این گروه هکری که گفته می‌شود با حکومت جمهوری اسلامی همکاری کرده، به ساخت پروفایل‌های جعلی کاریابی در لینکد‌این متهم شده بود.
“Dell SecureWorks” می‌گوید لینکداین پیش از این‌که تحقیقات این شرکت امنیت سایبری به پایان رسیده باشد، پروفایل جعلی “میا اش” را پاک کرده است. حساب کاربری “میا اش” در فیسبوک هم پس از تماس کارشناسان امنیتی حذف شده است.

در حاشیه نشست سازمان همکاری های اسلامی,وزير خارجه عربستان، ظريف را در آغوش كشيد

آیا یخ روابط بین ایران و عربستان آب خواهد شد
در حاشیه نشست سازمان همکاری های اسلامی...
وزیر خارجه عربستان، محمد جواد ظریف در حاشیه نشست سازمان همکاری های اسلامی به آغوش کشید.

به گزارش انتخاب، در حاشيه نشست كميته اجرايي سازمان همكاري‌هاي اسلامي كه با حضور نمايندگان بيش از٤٤ كشور اسلامي در استانبول برگزار شد هنگام ورود وزرا به سالن نشست، عادل الجبير با هدف مصافحه به سوي محمد جواد ظريف آمد.
وزیر خارجه عربستان پس از آنکه به سمت ظریف آمد، او را در آغوش کشید. این دو سپس برای مدتی به گفتگو پرداختند.
ظریف وزير امور خارجه ایران در گفتگو با صدا وسيما، اين اقدام همتاي سعودی را عادي و حركتي در عرف ديپلماتيك دانست و گفت: دليل اين كار هم احترام متقابل و هم دوستي ديرينه‌اي بود كه با جبير داشتم
281259_519.jpg

چرا پرونده جاسوسی مداحان به دادگاه ویژه روحانیت رفت؟

روز گذشته غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه‌قضائیه در نشست خبری خود، از ارجاع پرونده جاسوسی مداحان به دادگاه ویژه روحانیت خبر داد و این ابهام را در جامعه به وجود آورد که چرا این پرونده به‌جای بررسی در دادگاه انقلاب، به دادگاه ویژه روحانیت ارجاع داده شده است؟Tyh1291_small.jpg

«آمدنیوز» روز اول مردادماه گزارش مشروحی از پرونده جاسوسی مداحان برای دو عنصر امنیتی زن در سفارت فرانسه و آلمان را منتشر کرد.
در این گزارش مبسوط با شرح جزئیات این پرونده اشاره شده بود که «عبدالرضا هلالی»، «احد قدمی» و «روح‌الله بهمنی» اطلاعات حساس و پشت پرده اخذ شده از لابی‌های قدرت و کارتل‌های اقتصادی سران نظامی و سیاسی حاکمیت را در اختیار عناصر امنیتی «سازمان امنیت داخلی فرانسه» (DGSI) و «سرویس اطلاعات فدرال آلمان» (BND) می‌گذاشتند.
در بخش دیگری از این گزارش مهم، به ارتباط این عناصر امنیتی با حجت‌الاسلام «شهاب مرادی» رئیس پیشین سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و از متهمان اصلی این پرونده اشاره شده و عنوان شده بود که «دادگاه ویژه روحانیت در قم یا تهران قصد بازداشت شهاب مرادی را دارد.»
انتشار این بخش از گزارش واکنش سریع دوستان نزدیک «شهاب مرادی» در خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران را درپی داشت.
این خبرگزاری امنیتی ساعتی پس از انتشار گزارش، «آمدنیوز» را متهم به تخریب «شهاب مرادی» کرد و با انتساب اتهامات کذب به «آمدنیوز»، درباره این گزارش نوشت: «به نظر می‌رسد پخش گزارشی از كلاس‌های پرمخاطب و محبوب "مجردها" توسط صداوسيما در شب گذشته، عامل اصلی درج نام فردی چون او (شهاب مرادی) در اين گزارش بوده است!»
یکی از مقام‌های ارشد قوه‌قضائیه اما در گفت‌وگویی با «آمدنیوز» درباره علت ارجاع پرونده به دادگاه ویژه روحانیت می‌گوید: «دلیل اصلی ارجاع پرونده جاسوسی مداحان به دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت، ملبس بودن شهاب مرادی به لباس روحانیت است.»
به گفته این منبع مطلع علاوه بر شهاب مرادی، روح‌الله بهمنی نیز چهار سال درس مقدماتی حوزه علمیه را خوانده و از این لحاظ دادگاه ویژه روحانیت اصلح به رسیدگی است.
وی در ادامه افزود: «هم‌چنین پرونده‌ای مفتوح در شعبه یک دادسرای ناحیه ۳۳ تهران (امنیت) درحال بررسی زوایای مختلف این پرونده‌ی امنیتی است.»
این مقام ارشد قضایی به بخشی از تفهمیم اتهام متهمین پرونده‌ی فوق در دادسرای امنیت پرداخت و گفت: «در تفهیم اتهام دو دادسرا (امنیت، ویژه روحانیت) اتهام دوم این افراد، ارتباط با آمدنیوز با طرح این سؤال ذکر شده است: شما متهمید به ارتباط با شبکه‌های مجازی معاند و ضد انقلاب خصوصا کانال آمدنیوز، آیا اتهام فوق را قبول دارید؟»
پیش‌تر کیهان لندن نیز در خبری، یکی از دلایل بازداشت مداحان را ارتباط با «آمدنیوز» عنوان کرده بود.

داغ شدن بحث شیر دادن در ملأ عام؛ این بار با عکس دختر رئیس جمهور

بی بی سی - عکس جوان‌ترین دختر رییس جمهوری قرقیزستان که با لباس زیر به نوزادش شیر می‌دهد، باعث داغ شدن بحث درباره شیردهی در ملاعام و بدن زنان شده است.
آلیا شاگیوا حدود سه ماه پیش این عکس را روی صفحه اینستاگرامش منتشر کرد و نوشت " من هر وقت و هر جا نیاز باشد به فرزندم شیر خواهم داد."
طولی نکشید که خانم شاگیوا مورد انتقاد شدید قرار گرفت و متهم به بی‌اخلاقی شد. در آخر او مجبور شد که عکس را از روی صفحه اینستاگرام خود بردارد. اما او به تازگی در یک مصاحبه اختصاصی با سرویس قرقیزی بی‌بی‌سی جهانی گفت که این عکس‌العمل‌ها حاصل فرهنگی است که نگاهی فوق‌العاده جنسیت‌زده به بدن زن دارد.
آلیا شاگیوا به بی‌بی‌سی می‌گوید "این بدنی که به من هدیه شده مبتذل نیست بلکه کارآمد و به درد بخور است. این بدن برای رفع نیازهای طبیعی فرزندم ساخته شده نه برای اینکه به آن نگاه جنسی بشود."
ولی تنها کاربران شبکه‌‌های اجتماعی نبودند که این حرکت خانم شاگیوا را نپسندیده بودند. الماس بیک آتامبایف رییس جمهوری قرقیزستان و پدر خانم شاگیوا و همسرش هم هر دو از انتشار عکس‍ها ناراضی بودند.
خانم شاگیوا که در منزل شخصی خود در حومه بیشکک، پایتخت قرقیزستان با بی‌بی‌سی صحبت می‌کرد از عکس‌العمل خانواده خود گفت: "آنها اصلا خوششان نیامده بود. البته قابل درک است. والدین معمولا محافظه‌کارتر از فرزندانشان هستند."
خانم شاگیوا در شبکه‌‌های اجتماعی بسیار فعال است و روزانه عکس‌های زیادی از زندگی خودش و همسرش که روس است و نوزاد پسرشان به اشتراک می‌گذارد؛ عکس‌هایی که به نظر می‌آید به صورت حرفه‌‌ای و معمولا در طبیعت گرفته شده‌‌ است. در بسیاری از این عکس‌ها آلیا شاگیوا مشغول شیردادن به نوزادش است.
او می‌گوید "وقتی من به نوزادم شیر می‌دهم احساس می‌کنم بهترینی را که در توانم هست در اختیار او می‌گذارم. رفع نیازهای فرزندم برای من از قضاوت‌های مردم و حرف‌هایشان مهمتر است."
قرقیزستان کشوری مسلمان از جمهوری‌های اتحاد جماهیر شوری سابق است. این کشور از نظر فرهنگی محافظه‌کار است ولی شیردهی زنان در اماکن عمومی در قرقیزستان کاملا پذیرفته شده و زنان در پارک‌ها و دیگر مکان‌های عمومی به نوزادشان شیر می‌دهند. البته همیشه با تکه‌ای پارچه یا قسمتی از لباس خودشان را می‌پوشانند تا پستان‌هایشان معلوم نباشد.
با همه این اوصاف گروهی از کاربران شبکه‌های اجتماعی از خانم شاگیوا به دلیل انتشار عکسش انتقاد کرده‌اند. بعضی گفتند لازم نیست که از لحظه‌ای به این اندازه خصوصی عکس منتشر کرد و بعضی دیگر نیمه‌برهنه بودن او را نامناسب خوانده‌اند.
شیر دادن زنان در ملأ عام هنوز در بسیاری از کشورهای دنیا مورد بحث است. در بریتانیا قانون به زنان اجازه می‌دهد هر جایی که لازم می‌دانند به فرزندشان شیر بدهند و لازم نیست حتی خودشان را بپوشانند، ولی این باعث نشده که مردم به شیردهی زنان در اماکن عمومی اعتراض نکنند.
حدود سه سال پیش در یکی از هتل‌های مشهور لندن به زنی که در رستوران این هتل به فرزندش شیر می‌داد اخطار داده شد؛ مسئله‌ای که باعث شد ده‌ها مادر با نوزادانشان به نشانه اعتراض بیرون هتل تجمع کنند و شیر بدهند.
بخش‌های از مصاحبه اختصاصی بی‌بی‌سی با آلیا شاگیوا به زبان‌های مختلف در بی‌بی‌سی ترجمه شد و باعث شد که مخاطبان سرویس‌های مختلف بی‌بی‌سی از جمله سرویس فارسی هم درباره تجربه‌های خود در کشورهایشان بگویند.
یکی از مخاطبان بی‌بی‌سی فارسی می‌گوید: "درفضای عمومی نمی‌توانم بچه شیر بدهم چون کلی چشم زوم می‌شود روی من. یا باید چیزی بکشم روی سر خودم و بچه یا یک جایی بروم دور از دید دیگران و یا بچه را گرسنه نگه دارم تا به خانه برسم".
هرچند این مخاطب تجربه چندان خوشایندی از شیردهی در ملأعام نداشته اما بعضی مخاطبان فارسی‌زبان دیگر از تلاش‌‌های شهرداری تهران برای راحت‌تر کردن روند شیر دادن زنان ابراز رضایت کردند. شهرداری تهران در ایستگاه‌های مترو اتاق‌‌های مادر و کودک تاسیس کرده که برای مادران محیطی آرام و تمیز برای عوض کردن پوشک نوزادان و شیردهی فراهم می‌کند.
اما وضعیت در شیراز متقاوت است. مادری از شیراز گفته: "تقریبا در هیچ مرکز خرید یا رستوران و کافی شاپی در شیراز اتاقی برای مادر و کودک ندیدم. به همین دلیل تنها در فاصله دو نوبت شیرخوردنش بیرون می‌رویم."
یک مخاطب افغان هم از تجربه خود و یکی از بستگانش در کابل نوشته: "ما مجبور شدیم برای این که خواهر شوهرم بتواند به نوزادش شیر بدهد وارد مغازه‌ای شویم، مجبور شدیم هدیه‌ای بخریم تا به او اجازه دهند در گوشه مغازه بشیند و شیر بدهد. با یک شال بزرگ هم خودش را پوشاند."
یکی از مخاطبان سرویس ترکی بی‌بی‌سی روی فیسبوک نوشته: "لازم نمی‌دانم که شیر دادن را به رخ دیگران بکشم. حتما خودم را می‌پوشانم، هنوز مردان هیز زیادی وجود دارند که نگاه جنسیت‌زده به پستان‌های زن دارند."
ویکتوریا طهماسبی استاد مطالعات جنسیت در دانشگاه تورنتو در توییتر خود درباره اینکه چرا هنوز در کشورهای غربی شیردادن زنان در ملاعام مورد بحث است، نوشته: "درمنطق سرمایه‌داری سینه زن تنها زمانی سوددهی دارد که سمبل جنسی باقی بماند. شیردادن -آن هم درملاء عام- جاذبه جنسی سینه زن را ازبین می‌برد".
واقعیت این است که بدن زنان، استفاده از آن، کنترل بر آن و پوشش آن قرن‌هاست که موضوع بحث در جوامع مختلف بوده در بسیاری از فرهنگ‌ها و ادیان بدن زن به عنوان منبع اصلی گناه شناخته شده که باید پوشانده و کنترل شود.
در بیش از نیم قرن گذشته جنبش‌های زنان در گوشه و کنار دنیا سعی کرده‌‌اند که قبح مسائل مربوط به بدن زنان و هر آنچه که به آن مربوط است را از بین ببرند و تا حدودی هم موفق بوده‌اند ولی این راهی طولانی است که بر سر هر پیچ و خمش مانعی جدید سبز می‌شود.
Taso2kw3_small.jpg