April 14, 2017

محمد کارت در گفت‌وگو با ایلنا مطرح کرد؛ برخی به دنبال لذت کارتن‌خوابی در تهران هستند

کارگردان فیلم «آوانتاژ» می‌گوید: موضوع دردآور این است که کارتن خوابی تبدیل به یک سبک زندگی می‌شود و فرد کاملا به آن عادت می‌‌کند. این بحران شخصیتی در بسیاری از افراد از بیماری اعتیاد ویرانگرتر است.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ تا همین چند سال قبل نگاه و دید مردم نسبت به افراد معتاد به مواد مخدر بسیار منفی و سیاه بود، اما پس از فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی جامعه نسبت به این موضوع، شاهد تغییر این نوع نگاه بودیم. درمان چنین افرادی تنها محدود به اراده شخص مصرف‌کننده نیست و در این بین خانواده و جامعه نقشی تعیین‌کننده ایفا می‌کنند. بعضی از این افراد و همچنین کسانی که از عهده مخارج ابتدایی زندگی خود برنمی‌آیند، به کارتن‌خوابی روی می‌آورند. معضلی که حتی در کشورهای پیشرفته هم وجود دارد و در جامعه خودمان نیز با آن روبرو هستیم. محمد کارت، کارگردانی که ساخت چند فیلم مستند نظیر «معلق»، «بختک» و «خون مردگی» را در کارنامه کاری خود دارد، در تازه‌ترین اثر خود سراغ این موضوع رفته و سعی داشته داستان تازه‌ای از این افراد روایت کند. مستند اجتماعی «آوانتاژ» که به تازگی در سینمای هنر و تجربه به نمایش درآمده، بهانه گفتگوی ما با این کارگردان شد.
کارتن‌خوابی چه تاثیری بر شخص و جامعه‌اش می‌گذارد؟
در اغلب کلانشهرها مردم به دلایل مختلف ازجمله جایگاه فرهنگی_اجتماعی و میزان امکانات مالی شرایط و سبک زندگی مختص به خود را انتخاب می‌کنند و این انتخاب در پاره‌ای از موارد جبر است که در تهران به مراتب این قضیه به شکل بیشتری اتفاق افتاده است. البته سبک زندگی حاشیه‌نشینی با کارتن خوابی بسیار متفاوت است و آن‌چنان نمی‌توان این دو را کنار هم قرار داد. موضوع دردآور این است که کارتن خوابی تبدیل به یک سبک زندگی می‌شود و فرد کاملا به آن عادت می‌‌کند. این بحران شخصیتی در بسیاری از افراد از بیماری اعتیاد ویرانگرتر است. من کارتن‌خواب‌هایی دیدم که کاملا از زندگی خود راضی هستند و اصلا متوجه غیرمتعارف بودن این نوع از سبک زندگی نیستند. که در مواجه با اعتیاد و کارتن خوابی این مسئله به شدت تکان‌دهنده است.
یعنی معتادها وضعیت بدتری نسبت به کارتن‌خواب‌ها دارند؟
بحثم قیاس میزان سختی نیست اما واقعا برخلافی چیزی که ما تصور می‌کنیم بسیاری از آنها را دیده‌ام که اصلا مشکلی با سبک زندگی خود ندارند. آنها این فضا را قبول کرده‌اند و شاید با لذت به زندگی خود ادامه می‌دهند.
دولت چقدر در میزان رشد این سبک زندگی تاثیرگذار بوده است؟
 با علم بر این‌که هر تجمع بشری یک فاصله طبقاتی به همراه دارد و این قضیه تنها مختص به ایران هم نیست، باید بگویم به شدت دولت‌ها در کنترل یا عدم کنترل رشد آن تاثیر مستقیم دارند. بالاخره مشکلات مادی و معنوی که یک جامعه را درگیر معضل اعتیاد می‌کند به هیچ عنوان بی‌ربط به دولتمردان و وضعیت سیاسی و فرهنگی-اجتماعی هر کشور نیست.
چرا در پایتخت شاهد افزایش این معضل اجتماعی هستیم؟
 چون تهران به لحاظ حضور مردم از اقلیم‌های مختلف زیادی بزرگ و پرشمار است. وقتی تمرکز شرایط شغلی و امکانات گوناگون  متمرکز در تهران است مهاجرت افراد مختلف را از سراسر شهرها به همراه دارد. تهران تبدیل به دریایی شده که بعد از ورود به آن، شناگر قابل می‌خواهد که غرق نشود. اغلب حاشیه‌نشینان و کارتن خواب‌ها در تهران غرق شدگان مهاجرند.
با این حال در شهر بزرگی مانند تبریز به مراتب کمتر این مشکل وجود دارد.
به دلیل همین کمتر بودن مهاجرت و حفظ بافت سنتی فرهنگ و اقلیم خود، که افراد را بی‌قید و بند بار نمی‌آورد. تهران به دلیل تکثر سبک زندگی و وجود افراد زیاد از فرهنگ‌ها و اقلیم‌های مختلف محل خوبی برای وا دادن و بی‌قید و بند بودن است.
شما به عنوان کسی که از نزدیک با کارتن‌خواب‌ها برخورد داشته‌اید و دغدغه این مشکل را دارید، راهکاری هم برای تغییر سبک زندگی این افراد دارید؟  
نظر دادن درباره اینکه برای برون رفت از این اتفاق و معضل چه باید کرد در تخصص من نیست اما به عنوان یک مستندساز از ناهنجاری‌ها و معضلات  زندگی شهری، معتقدم قدم مثبت و حساب شده‌ای در این‌باره برداشته نمی‌شود. اغلب مدیران همواره در صدد فراهم کردن  کلیات زندگی شهری در تهران هستند و در پاره‌ای از موارد به هیچ عنوان به جزئیات توجهی ندارند. انگار همین که تهران پر است از اتوبان‌ها و پل‌های روگذر و زیرگذر آنچنانی‌، برایشان کفایت می‌کنند. درصورتی که عدم امکانات مالی و معنوی در بین مردم بیداد می‌کند. مردم می‌توانند از خیابان‌ها بدون روگذرها گذر کنند اما از تبعات فقر و تنگدستی هرگز نمی‌توانند عبور سالمی داشته باشند .
آیا کمپ‌هایی که در کشور داریم توانسته‌اند به این افراد کمک کنند؟
در بسیاری از موارد کمپ‌ها تبدیل به زندان‌هایی شده‌اند که تنها فرد بیمار را برای مدتی در خود نگه می‌دارند و کوچکترین تاثیر را بر روح فرد نمی‌گذارند. بیماری اعتیاد یک بیماری روحی‌ است که جسم را نیز تخریب می‌کند اما اکثر کمپ‌ها تنها برای مدتی محدود جسم فرد را پاک می‌کنند. از طرف دیگر برخی از این کمپ‌ها نگاهی کاسبکارانه به این موضوع دارند.
چطور می‌توان از رشد و افزایش کارتن‌خوابی در کلانشهرها جلوگیری کرد؟‌
 باید نگاه کارشناسانه و روانشناختی به مسئله درمان اعتیاد داشت، اما پیش از آن باید بدانیم زیرساخت‌های آموزشی و پایه‌ریزی فرهنگی افراد هر جامعه در سرنوشتشان تاثیر مستقیم دارد. فقر، بی‌بند و باری، اعتیاد و معضلات این‌چنینی در اغلب موارد در نسل‌های مختلف بازتولید می‌شود. پیشگیری با سر و سامان دادن زندگی مردم به لحاظ مالی و آموزش فرهنگی و کنترل میزان و یا عدم ورود و تولید مواد مخدر به کشور اتفاق می‌افتد ولاغیر.
آیا می‌توان با فرهنگ‌سازی درست مانع بروز این مشکلات خانوادگی و اجتماعی شد؟   
با مرتفع کردن مشکلات مالی و نهادینه کردن فرهنگ و سبک زندگی سالم در اقشار مختلف و کم کردن فاصله طبقاتی در کشور مطمئنا این میزان کاهش می‌یابد اما متاسفانه بعضی از مسئولان نمی‌دانند در دل جامعه چه خبر است و مردم با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند‌. عدم امکانات مالی، تفریحی و تربیتی روز به روز میزان اعتیاد را در میان سنین مختلف بیشتر و بیشتر می‌کند.
به اثر جدید شما برسیم. «آوانتاژ» چه وجه تمایزی با دیگر آثاری که با همین موضوع ساخته شده دارد؟
بالاخره سینما به دلیل تاثیرگذاری در فرهنگ جامعه به شدت می‌تواند کارآمد باشد. من نیز در این فیلم تلاش کردم برای برون رفت از معضل اعتیاد راهکار ارائه دهم و فیلم در نهایت بر اراده بیماران اعتیاد تاثیر بگذارد و آنها را برای ترک ترغیب کند. امیدوار بودن «آوانتاژ»، به دلیل نگاه مثبت و امیدوار کردن مخاطبش برای رفع این معضل است.

گزارش خبرنگاران آنا از چهارمین روز ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری/رئیسی وارد وزارت کشور شد

چهارمین روز ثبت نام از داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری صبح امروز در محل ستاد انتخابات کشور با مراجعه چهره های ناشناخته کار خود را آغاز کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، جزئیات ثبت‌نام چهره‌های شاخص و همچنین حاشیه‌های ستاد انتخابات کشور لحظه به لحظه به شرح زیر به‌روز می‌شود:
17:15- حجت الاسلام رئیسی وارد وزارت کشور شد. وی از زیر قرآنی که توسط چند تن از همراهانش در حیاط وزارت کشور آماده کرده بودند، رد شد و برای ثبت نام به محل ستاد انتخابات کشور رفت. نادر طالب زاده،مسعود میرکاظمی و فرهاد رهبر رئیسی را برای ثبت نام همراهی می کنند.
16:32- نشست خبری رئیس جمهوری آغاز شد.
16:05- حجت الاسالام حسن روحانی؛ رئیس جمهوری برای ثبت نام در انتخابات در ریاست جمهوری وارد وزارت کشور شد.
15:35- اعظم طالقانی فرزند مرحوم آیت الله طالقانی عصر امروز برای ثبت نام در دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری وارد وزارت کشور شد.
15:25- علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری وارد وزارت کشور شد.
14:15: دبیر ستاد انتخابات کشور از ثبت نام 863 نفر تا ساعت 14.15 دقیقه روز جمعه در دوازردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خبر داد.
14:00- مصطفی کواکبیان، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری وارد وزارت کشور شد.
13:03- تا ساعتی دیگر حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری برای ثبت نام وارد ستاد انتخابات کشور می شود.
13:00- علی پوری علی مطلق دبیر ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: از صبح امروز تا کنون 204 نفر برای ثبت نام به وزارت کشور مراجعه کردند که 170 نفر از آنان ثبت نام نهایی کرده اند. تعداد زنان ثبت نام شده 16 نفر است. جوان ترین فرد ثبت نام شده امروز 18 سال سن دارد تعداد ایثارگران بر اساس آنچه ثبت شده است 52 نفر بوده است.
12:35- حجت الاسلام محمد زارع فومنی؛ دبیرکل حزب اصلاحات در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.
12:30- حجت‌الاسلام محسن غرویان از اساتید جامعه المصطفی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.
11:20- حجت‌الاسلام حسن نوروزی؛ سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی نیز برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.
11:00- علی شیخیانی، دبیرکل حزب مردم برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.
10:40- علی‌اصغر احمدی؛ رئیس ستاد انتخابات کشور اعلام کرد‌: آمار ثبت‌نام کنندگان دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری تا این لحظه 717 نفر است.
10:00- سعید یاری؛ دبیرکل سازمان دفاع از منافع ملی برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.
9:25-گفته می‌شود حجت الاسلام ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز به وزارت کشور مراجعه می‌کند.
9:15- مهدی کلهر مشاور رسانه‌ای رئیس دولت نهم با حضور در ستاد انتخابات کشور برای دوازدهمین دوره ریاست جمهوری نام نویسی کرد. مهدی کلهر که به همراه همسرش برای نام‌نویسی در انتخابات ریاست جمهوری به ستاد انتخابات کشور آمده، در جمع خبرنگاران درباره اینکه آیا برای نام‌نویسی با احمدی‌نژاد هماهنگ کرده است یا خیر؟ گفت: هیچ هماهنگی با احمدی‌نژاد نداشتم و به صورت مستقل در این انتخابات نام‌نویسی می‌کنم.
امین‌الله رشیدی از دیگر چهره‌هایی بود که امروز برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری به وزارت کشور مراجعه کرد. وی پس از ثبت نام در مقابل دوربین خبرنگاران تصنیف وطنی اجرا کرد.
مردی که لباس ورزش‌های رزمی به تن داشت پیش از ظهر امروز وارد ستاد انتخابات کشور شد و در مقابل دوربین‌های عکاسان در حیاط وزارت کشور به حرکات نمایشی انجام داد.
نوجوان 14 ساله به نام سهیل صالحی از چهارمحال و بختیاری برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری در محل وزارت کشور حاضر شد اما مسئولین ستاد به دلیل سن پایین اجازه ثبت نام به وی ندادند.
علی بهرامی‌نیکو روحانی چهل ساله‌ای که خود را رئیس سایت «تی وی شیعه» معرفی کرد برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری در ستاد انتخابات کشور حاضر شد. این روحانی هدف خود از ثبت نام را مبارزه با با تشیع لندنی عنوان کرد.
بهمن لامعی معاون سابق بیمه ایران نیز از جمله افرادی بود که در انتخابات ثبت نام کرد.
ستاد انتخابات در انتظار چهره‌ها
عصر امروز فردی که لباس محلی آذری داشت وارد وزارت کشور شد وی اعلام کرد که از شهرستان شبستر برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری آمده است.
اما تا ظهر امروز ستاد انتخابات کشور از حضور چهره‌ها خالی بود. از صبح اخباری در کانال‌های تلگرامی و فضای مجازی منتشر می‌شد مبنی بر اینکه: «رئیسی وارد وزارت کشور شد»، «رئیسی در راه وزارت کشور»، «روحانی وارد وزارت کشور شد»، «روحانی در راه وزارت کشور».
این اخبار حکایت از انتظار‌ها برای ثبت نام این چهره‌ها داشت.
حسن روحانی در روز دوشنبه 21 فروردین در پاسخ به سوال خبرنگاری که از تصمیم او برای ثبت نام سؤال کرده بود، گفت که اگر پنج روز صبر کنید تکلیف مشخص خواهد شد.
با توجه به افزایش تدابیر امنیتی در وزارت کشور، انتظار می‌رود امروز یا فردا حسن روحانی برای کاندیداتوری ریاست‌جمهوری دوازدهم ثبت نام کند. خبرهایی حاکی است که او امروز در ستاد انتخابات کشور حضور می‌یابد.
همچنین ابراهیم رئیسی نیز که در روزهای پیش، بیانیه کاندیداتوری خود را به افکارعمومی ارائه کرده است، از چهره‌هایی است که انتظار می‌رود امروز یا فردا ثبت نام کند. صبح امروز اخباری منتشر شد که رئیسی در ستاد انتخابات کشور حضور یافته است. خبرنگاران حاضر نیز از تغییر جو ستاد انتخابات مبنی بر حضور یکی از چهره‌ها خبر می‌دادند اما بعد مشخص شد که خبر صحت نداشته است.
محمدباقر قالیباف نیز یکی از چهره‌هایی است که انتظارات برای ثبت نام او وجود دارد. طی روزهای گذشته بارها خبر در ستاد انتخابات کشور پیچید که قالیباف برای ثبت نام به ستاد آمده است اما بعد خبر تکذیب شد.
روز گذشته خبر از جمنا (جبهه مردمی نیروهای انقلاب) رسید که در رأی‌گیری درونی این جبهه به این نتیجه رسیده‌اند که 5 کاندیدای مورد نظر جمنا می‌توانند در انتخابات ثبت نام کنند و نامزد نهایی پس از مناظره‌ها، سخنرانی‌ها و پیمایش‌ها مشخص خواهد شد.
این چهره‌ها عبارتند از: محمدباقر قالیباف، ابراهیم رئیسی، علیرضا زاکانی، حمیدرضا حاجی‌بابایی و مهرداد بذرپاش.
علاوه بر این شنیده‌ها حاکی از آن است، سعید جلیلی تصمیم قطعی خود برای عدم حضور در انتخابات را اعلام کرده است.

جدول اسامی شخصیت‌های برجسته نامزدی ریاست‌جمهوری ایسنا

      




جمعه ۲۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۴ آوریل ۲۰۱۷

سايت ديدگاه
اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید: 
فیس بوکYahooGoogleTwitterDeliciousدنبالهبالاترین
جدول اسامی شخصیت‌های برجسته نامزدی ریاست‌جمهوری
ایسنا
جدول اسامی شخصیت‌های برجسته نامزدی ریاست‌جمهوری
بیش از ۳۰۰ نفر تاکنون برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ ثبت‌نام کرده‌اند اما تنها هفت نفر از آن‌ها از شخصیت‌های شناخته‌شده سیاسی کشور به حساب می‌آیند.
به گزارش ایسنا، ثبت‌نام از داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم از روز سه‌شنبه ۲۲ فروردین در ستاد انتخابات کشور واقع در محل وزارت کشور انجام می‌شود و تا روز ۲۶ فروردین (به مدت پنج روز) ادامه می‌یابد. تا پایان روز دوم ثبت‌نام ۲۸۷ نفر اعلام داوطلبی کرده بودند که بر اساس گزارش‌ها، این رقم تاکنون به بیش از ۳۰۰ نفر رسیده است. هرچند بسیاری از این افراد از رجال مذهبی و سیاسی کشور به حساب نمی‌آیند و تا الان تنها هفت داوطلب نامزدی هستند که سوابق اجرایی و سیاسی در نظام جمهوری اسلامی ایران داشته‌اند. البته این تعداد تا پایان روز پنجم بیش از این خواهد بود.
جدول اسامی نامزدها و سمت فعلی یا سابقه مهم آن‌ها بر اساس روز ثبت‌نام تاکنون به شرح زیر است:
ردیفعکسزمان ثبت‌نامنام داوطلبسمت یا سوابق
۱روز اولسیدمصطفی میرسلیمعضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری و مشاور عالی رئیس‌جمهور در دوره آیت‌الله خامنه‌ای، وزیر ارشاد دولت دوم هاشمی‌رفسنجانی، رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی
۲روز دوممسعود زریبافانرئیس بنیاد شهید و معاون رئیس‌جمهور در دولت دوم احمدی‌نژاد، عضو دوره دوم شورای اسلامی شهر تهران
۳روز دومحمید بقاییرئیس سازمان میراث فرهنگی در دولت اول احمدی‌نژاد، معاون اجرایی رئیس‌جمهور و سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری در دولت دوم احمدی‌نژاد
۴روز دوممحمود احمدی‌نژادعضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس دولت‌های نهم و دهم، شهردار اسبق تهران
۵روز دوممحمدعلی پورمختارنماینده بهار و کبودرآهنگ در مجالس نهم و دهم، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نهم
۶روز سومسیدمصطفی هاشمی‌طباوزیر صنایع سنگین در دولت‌ شهید باهنر، وزیر صنایع در دولت اول موسوی، رئیس سازمان تربیت بدنی و معاون رئیس‌جمهور در دولت دوم هاشمی‌رفسنجانی و دولت اول خاتمی
۷روز سومسیدمحمد غرضینماینده اولین دوره مجلس شورای اسلامی از اصفهان، وزیر نفت دولت شهید باهنر و دولت اول موسوی، وزیر پست، تلگراف و تلفن دولت دوم موسوی و هر دو دولت هاشمی‌رفسنجانی، عضو دوره اول شورای اسلامی شهر تهران
منبع: ایسنا، 24 فروردین 1396 



جدول اسامی شخصیت‌های برجسته نامزدی ریاست‌جمهوری

ریاست‌جمهوری
ایسنا
جدول اسامی شخصیت‌های برجسته نامزدی ریاست‌جمهوری
بیش از ۳۰۰ نفر تاکنون برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ ثبت‌نام کرده‌اند اما تنها هفت نفر از آن‌ها از شخصیت‌های شناخته‌شده سیاسی کشور به حساب می‌آیند.
به گزارش ایسنا، ثبت‌نام از داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم از روز سه‌شنبه ۲۲ فروردین در ستاد انتخابات کشور واقع در محل وزارت کشور انجام می‌شود و تا روز ۲۶ فروردین (به مدت پنج روز) ادامه می‌یابد. تا پایان روز دوم ثبت‌نام ۲۸۷ نفر اعلام داوطلبی کرده بودند که بر اساس گزارش‌ها، این رقم تاکنون به بیش از ۳۰۰ نفر رسیده است. هرچند بسیاری از این افراد از رجال مذهبی و سیاسی کشور به حساب نمی‌آیند و تا الان تنها هفت داوطلب نامزدی هستند که سوابق اجرایی و سیاسی در نظام جمهوری اسلامی ایران داشته‌اند. البته این تعداد تا پایان روز پنجم بیش از این خواهد بود.
جدول اسامی نامزدها و سمت فعلی یا سابقه مهم آن‌ها بر اساس روز ثبت‌نام تاکنون به شرح زیر است:
ردیفعکسزمان ثبت‌نامنام داوطلبسمت یا سوابق
۱روز اولسیدمصطفی میرسلیمعضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری و مشاور عالی رئیس‌جمهور در دوره آیت‌الله خامنه‌ای، وزیر ارشاد دولت دوم هاشمی‌رفسنجانی، رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی
۲روز دوممسعود زریبافانرئیس بنیاد شهید و معاون رئیس‌جمهور در دولت دوم احمدی‌نژاد، عضو دوره دوم شورای اسلامی شهر تهران
۳روز دومحمید بقاییرئیس سازمان میراث فرهنگی در دولت اول احمدی‌نژاد، معاون اجرایی رئیس‌جمهور و سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری در دولت دوم احمدی‌نژاد
۴روز دوممحمود احمدی‌نژادعضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس دولت‌های نهم و دهم، شهردار اسبق تهران
۵روز دوممحمدعلی پورمختارنماینده بهار و کبودرآهنگ در مجالس نهم و دهم، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نهم
۶روز سومسیدمصطفی هاشمی‌طباوزیر صنایع سنگین در دولت‌ شهید باهنر، وزیر صنایع در دولت اول موسوی، رئیس سازمان تربیت بدنی و معاون رئیس‌جمهور در دولت دوم هاشمی‌رفسنجانی و دولت اول خاتمی
۷روز سومسیدمحمد غرضینماینده اولین دوره مجلس شورای اسلامی از اصفهان، وزیر نفت دولت شهید باهنر و دولت اول موسوی، وزیر پست، تلگراف و تلفن دولت دوم موسوی و هر دو دولت هاشمی‌رفسنجانی، عضو دوره اول شورای اسلامی شهر تهران
منبع: ایسنا، 24 فروردین 1396 

کنفرانس خبری ظریف، لاوروف و ولیدالمعلم در مسکو

کنفرانس خبری ظریف، لاوروف و ولیدالمعلم در مسکو
ایرنا
کنفرانس خبری ظریف، لاوروف و ولیدالمعلم در مسکو/ مبارزه با تروریسم و رد توطئه شیمیایی ضدسوری
مسکو - ایرنا - محمدجواد ظریف، سرگئی لاوروف و ولیدالمعلم وزیران خارجه ایران، روسیه و سوریه در پایان نشست سه جانبه در مسکو، حل سیاسی بحران این کشور، مبارزه با تروریسم و همچنین لزوم کمک به سوری ها را مورد تاکید قرار دادند.
 نشست سه جانبه محمدجواد ظریف، سرگئی لاوروف و ولیدالمعلم وزیران امور خارجه ایران، روسیه و سوریه امروز (جمعه) در ساختمان وزارت خارجه در مسکو در چارچوب راهبرد حل سیاسی بحران این کشور پشت درهای بسته برگزار شد. 
پس از این نشست، لاوروف در نشست خبری که پس از مذاکرات سه جانبه برگزار شد، گفت: سه کشور برای حل سیاسی بحران سوریه هماهنگ و همگرا هستند.
ظریف نیز گفت: بارها از سلاح شیمیایی علیه جمهوری اسلامی استفاده شده است و امروز هم از این بهانه علیه سوریه بهره می گیرند.
وی گفت: همسو با تاکید بر لزوم بررسی این اقدام، بر مبارزه با تروریسم تاکید می کنیم که امروز نه تنها در سوریه که در سن پترزبورگ و آلمان هم قربانی می گیرد.
ظریف با هشدار خطاب به آمریکا و گروه کشورهای ضدسوری گفت: نتایج اقدام های یکجانبه در دهه گذشته مشخص شده که زیان های زیادی در منطقه ایجاد کرده است.
ولیدالمعلم وزیر خارجه سوریه نیز با محکوم کردن دشمنی علیه این کشور و محکوم کردن تجاوزگری موشکی جمعه هفته گذشته آمریکا به پایگاه عملیات هوایی ضدتروریستی الشعیرات در استان حمص، بر موافقت دمشق با انجام تحقیقات مستقل و فوری در این زمینه تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، براساس محورهای اعلام شده در این گفت وگوها که دومین نشست مشترک سه جانبه از بهمن ماه سال گذشته در پایتخت روسیه بود، آخرین اوضاع سوریه بررسی شد.
در این مذاکرات که با حضور مهدی سنایی سفیر ایران در مسکو و اعضای هیات های سه کشور انجام شد، دستاوردهای سیاسی و تدابیر لازم برای کمک به سوریه برای حل سیاسی بحران این کشورمورد بررسی قرار گرفت.
همچنین لزوم انجام تحقیقات مستقل و بی طرف برای روشن شدن عامل واقعه شیمیایی سه شنبه هفته گذشته در شهرک خان شیخون سوریه نیز یکی از محورهای مذاکره بود.
مبارزه علیه تروریسم با گسترش همکاری های منطقه ای و بین المللی، پایان حمایت خارجی از تروریست ها، ادامه مذاکرات سوری-سوری، حفظ یکپارچگی سوریه و تعیین سرنوشت آینده این کشور به عنوان حق انحصاری سوری ها بدون مداخله خارجی از مهم ترین دستاوردهای همگرایی مواضع سه کشور است.
هفتم آبان ماه سال گذشته نیز مسکو میزبان نشست وزیران خارجه سه کشور بود که در آن همگرایی ها برای حل بحران سوریه تقویت شد، بگونه ای که یکی از دستاوردهای آن زمینه سازی برای آغاز مذاکرات سوری-سوری در آستانه پایتخت قزاقستان به ابتکار تهران، مسکو و آنکارا است و تاکنون هم چند دور آن برگزار شده است.
مبارزه بی اغماض با تروریسم و تلاش فراگیر برای از سرگیری مذاکرات سوری ژنو که آن زمان به دلیل کارشکنی برخی کشورهای غربی-عربی حامی گروههای مسلح و تروریستی ضدسوری متوقف شده بود، تاکیدهای سه کشور در این مذاکرات را تشکیل می داد.
نتیجه این نشست، همکاری تهران، مسکو و دمشق در مبارزه با تروریسم در منطقه به ویژه همکاری با سوریه علیه تروریست ها بود.
ظریف وزیر امور خارجه ایران که امروز در راس یک هیات در چارچوب سفر یک روزه بنا به دعوت لاوروف همتای خود وارد مسکو شد، پیش از آغاز نشست سه جانبه در دیدار با وی و همچنین همتای سوری، مسائل مختلف از جمله اوضاع خاورمیانه به ویژه سوریه را بررسی کرد.
اروپام 1516 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا
منبع: ایرنا، 25 فروردین 1396