November 8, 2015

دستور روحانی برای پرواز دختران فوتسالیست


این اولین بار نیست که «لقمه فوتبال» را دور سرش می‌چرخانند و بعد وارد دهان‌اش می‌کنند. شاید این از دید دیپلماسی، برای حسن روحانی به‌عنوان رئیس‌جمهوری که سعی کرده بود تا امروز در مقوله ورزش، نگاهی کاملاً پوپولیستی داشته باشد، یک برگ برنده محسوب می‌شد، اما حالا در مورد تیم دخترانی که قرار است به گواتمالا سفر کنند داستان کمی متفاوت است. فقط کمی!
درست وقتی تمام رسانه‌های داخل ایران و شبکه‌های اجتماعی لبریز شده بودند از انتقاد به فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش، محمدرضا تابش، نایب‌رییس اول فراکسیون ورزش مجلس در گفت‌وگو با ایسنا گفت: «به دلیل مشکل ویزای گواتمالا تاکنون اعزام این تیم به رقابت‌ها منتفی اعلام‌شده بود، اما با پیگیری‌های انجام‌شده و تأکید شخص رییس‌جمهور و دستور ویژه‌ای که به وزارت خارجه جهت تسهیل در اخذ روادید صادرشده است شرایط برای اعزام تیم فوتسال بانوان به جام جهانی فراهم‌شده است.»
این یعنی بار دیگر پای رئیس‌جمهور به داستان فدراسیون فوتبال و تیم‌هایش باز شده است. این دومین مرتبه است که «حسن روحانی» به‌صورت مستقیم در مورد تیم‌های ملی وارد عمل می‌شود. او پیش از این هم در مورد انتخاب کارلوس کی روش به‌عنوان سرمربی تیم ملی، یک بار به‌صورت غیر شفاف در جمع ورزشکارانی که عازم بازی‌های آسیایی بودند و یک بار در محفلی خصوصی، از سرمربی پرتغالی حمایت کرد تا علی کفاشیان برای انتخاب کی روش از سد مشکلی مانند وزیر ورزش به‌سادگی عبور کند. در مورد کی روش، مشکل اصلی شخص محمود گودرزی و وزارت ورزش بود و این بار هم انگار حسن روحانی باید مشکلی که از داخل وزارت ورزش به وجود آمده بود را حل می‌کرد. البته این بار در مورد تیم فوتسال بانوان.
مسئله اصلی در مورد اعزام تیم فوتسال بانوان، نه فقط ویزای گواتمالا و یا مشکلات مالی، که مخالفت حراست وزارت ورزش بود. وگرنه فدراسیون فوتبال از ماه‌ها قبل، موفق شده بود ویزای سفر به گوام (که نیاز به ویزای امریکا دارد را) از طریق سفارت گوام در امارات اخذ کند. به‌این‌ترتیب بعید به نظر می‌رسید فدراسیون فوتبال صرفاً با مشکلات اخذ ویزا یا هزینه یک میلیارد تومانی روبرو باشد.
درحالی‌که ساعاتی بعد از مسجل شدن لغو سفر دختران فوتسالیست به رقابت‌های جهانی، خبرگزاری ایسنا (مهم‌ترین بخش رسانه‌ای وزارت ورزش و جوانان) در گزارشی، این رقابت‌ها را بی‌اهمیت خوانده بود، ناگهان ورق برگشت. ایسنا ابتدا در گزارش ظهر یکشنبه خود نوشت که این رقابت‌ها هیچ ارتباطی با جام جهانی فوتسال زنان ندارد و بعد از زبان «الهه عرب عامری» که به عنوان یکی از بازوهای وزارت ورزش در بدنه فدراسیون فوتبال شناخته می‌شود نوشت: «مسابقات گواتمالا جام جهانی نیست بلکه جام جهانی کوچک است که در کشورهای آمریکای لاتین و مرکزی برگزار می‌شود. این مسابقات زیر نظر فیفا نیست!»
ایسنا البته در جملات نایب رئیس بانوان فدراسیون فوتبال هم این تأمل را نداشت که این رقابت‌ها با حضور نمایندگان قهرمان تمامی قاره‌ها برگزار می‌شود و نه فقط با حضور کشورهای آمریکای لاتیم و همچنین این بازی‌ها به‌صورت رسمی در تقویم فدراسیون جهانی فوتبال گنجانده‌شده است! دعوت‌نامه این بازی‌ها حتی پیش‌ازاین در بخش «مدیا فیفا» برای اصحاب رسانه ارسال‌شده بود.
اما دستور مستقیم رئیس‌جمهوری ایران، معادله‌ها را به‌صورت کلی تغییر داد. این بار هم این «حسن روحانی» بود که با دستور مستقیم به «جواد ظریف» و «محمود گودرزی» دو وزیر خود در وزارتخانه‌های امورخارجه و همین‌طور وزارت ورزش، مسئولیت اخذ ویزا و سفر دختران به گواتمالا را صادر کرد.
بر اساس قوانین موجود در وزارت امور خارجه، «یادداشت ویزا» که به معنی صدور درخواستی مکتوب از سوی این وزارت امور خارجه برای یک سفارت نوشته می‌شود، بدون دستور بالاترین مقام دولتی صادر نخواهد شد.
به‌این‌ترتیب حتی ادعای ابوذر ندیمی، عضو فراکسیون ورزش مجلس هم قابل تأمل است. او در گفت‌وگو با خانه ملت گفته بود: «اگر مسئولان ورزشی در حوزه مدیریت ورزش به مشکلی برخورد کردند می‌توانستند به فراکسیون ورزش مجلس مراجعه کنند که در اسرع وقت به علت ارتباطاتی که دارند بتوانند مسائل مربوط به حضور ورزشکاران در عرصه‌های بین‌المللی را برطرف کنند که متأسفانه این همکاری نیز کمرنگ است.» این در حالی است که پیش از این رئیس فدراسیون فوتبال بارها و بارها برای اخذ مجوز خروج بازیکنان مشمول سربازی به فراکسیون‌های مختلف ورزشی رفته و با دست‌خالی برگشته بود!
حالا به نظر می‌رسد با دستور رئیس جمهور، مشکلات سفر دختران فوتسالیست ایران نیز حل خواهد شد. اما سؤال اینجاست که «حسن روحانی» تا چه زمانی باید دستوراتی برخلاف مسیر منویات وزارت ورزش صادر کند؟
 پدرام قائمی، شهروند خبرنگار

No comments:

Post a Comment