January 2, 2016
مارکوپولوی ایران درگذشت
با اینانلو نقاط مختلف ایران کشورم را د رتلویزیون طی کردم . اتفاقا دیشب می گفتم یک روزی باید تمام این مناطق را چند ماهی با همسرم بکردم .. صدای وی و طبیعت بکر و گردشگری ایران د ر کانادا جذاب و بیاد ماندنی بود . . روحش شاد . تسلیت به خانواده طبیعت و والیبال ایران . به گزارش ایسنا، محمد علی اینانلو در توصیف مرگ نوشته بود:
«نه مطلقا از مرگ نمیترسم، خیلی با آن آشنا هستم. یک بار هم مردهام حدود ۱۷ سال پیش در لار، حادثهای برایم پیش آمد. این دو دندان جلوی من را میبینی؟ مصنوعی است با پیچگوشتی دندانهایم را شکستند تا بتوانند به من تنفس مصنوعی بدهند. تجربه عجیبی بود اما دوست دارم سالم بمیرم. «یک هو» یا همان یک دفعه خودمان.
وصیت کردهام در کوه ابر شاهرود خاکم کنند. هنوز نمیدانم روی سنگ قبرم چه مینویسم. راجع به آن خیلی فکر کردم اما هنوز نمیدانم. شاید شعری از سهراب سپهری: به سراغ من اگر میآیید نرم و آهسته بیایید/ مبادا ترک بردارد چینی نازک تنهایی من».
این مطالب در کتاب «سنگ قبر» - نوشته پوریا تابان - به چاپ رسیده است و تابان پس از درگذشت محمد علی اینانلو آن را در اختیار خبرنگار قرار داد.
مصاحبهای که مربوط به مرحوم اینانلو میشد، ۵ بهمن ماه سال ۸۶ انجام شد که او درباره مرگ جملاتی کوتاه نوشته بود. کتاب «سنگ قبر» ۲۳ آبان ماه ۹۴ رونمایی شد.
اینانلو بنیانگذار روزنامهنگاری محیط زیست بود
مهدی محسنیانراد که در دوران تحصیلش با محمد علی اینانلو همدانشکدهای بوده است، با ابراز تاسف از درگذشت او، از سابقه دوستی با این روزنامهنگار و آخرین بارها که او را دیده است، سخن گفت.
این استاد دانشگاه و پژوهشگر ارتباطات و رسانه، با ابراز تاسف از درگذشت اینانلو (مجری، مستندساز و کارشناس محیط زیست) اظهار کرد: اینانلو آدمی بود که به واقع به سرزمین ایران عشق میورزید و دلشورهی محیط زیست ایران را داشت.
او بیان کرد: اینانلو بنیانگذار روزنامهنگاری محیط زیست به مفهوم تلویزیونی و رادیویی بود.
محسنیانراد که در دوران تحصیلش با محمد علی اینانلو هم دانشکده بوده است، درباره آخرین دیدارش با مرحوم اینانلو یادآور شد: آخرین صحبتم با ایشان به شب پخش مصاحبهای برمیگشت که در دانشگاه سندیگو به ارائهی گزارش فرصت مطالعاتی دربارهی برجهای تلگراف نوری پرداخته بودم. ایران گرد پرتجربه و کوشا، آقای اینانلو هیجانزده زنگ زدند و ضمن ارائه شواهدی از برجهایی دیگر، از برجی یاد کردند که در کوهستانهای اردبیل واقع است و مردم محلی آن را «برج پیام» مینامند.
محسنیانراد در پایان گفت: مرحوم اینانلو قرار شد اطلاعاتی بیشتر به من بدهد و با یکدیگر در تماس باشیم، اما امروز خبر فوت او را شنیدم و بسیار متاسف شدم. خداوند ایشان را رحمت کند. آدمی بود که به واقع به سرزمین ایران عشق میورزید و دلشوره محیط زیست ایران را داشت.
بازخوانی گفتههای زندهیاد اینانلو در حوزه گردشگری
«بهعنوان یک فرد رسانهای نسبت به شما مسئول و بدهکارم، چون ما آنقدر درباره گردشگری نوشتهایم که شما ترغیب شدید، این کار را انجام دهید، اما ببخشید، دروغ گفتیم.»
این بخشی از سخنرانی «محمدعلی اینانلو» در جشنی است که ۷ سال پیش خطاب به راهنمایان تور مطرح کرد، مردی که در حین ایرانگردی و مستندسازی از طبیعت و حیات وحش ایران، موسسهای آموزشی برای راهنمایان طبیعت راهاندازی کرد.
صدای گرمی داشت و اولین گزارشگر والیبال در رادیو بود، گزارشهای او در بازیهای آسیایی تهران (1974) ناماش را با والیبال پیوند زده. برای محیط زیست قلم میزد، آنچنان که محسنیان راد او را بنیانگذار روزنامهنگاری محیط زیست به مفهوم تلویزیونی و رادیویی دانسته است.
اینانلو بعدها کولهبارش را بست و راهی سفر شد، همه جای ایران مقصد او بود. برای تلویزیون ایران مستندهایی میساخت تا کشوری را که حتی از دیدگان مردمش پنهان مانده، به تصویر کشد.
آنچه در ادامه میخوانید بازخوانی گوشهای از صحبتهای مرحوم محمدعلی اینانلو درباره کاستیهای گردشگری و آموزشهای اکوتوریسم در ایران است، او صراحت کلام و نقد ظریف جزو خصوصیات بارزش محسوب میشد.
«من بهعنوان فردی که آموزشهایی را به افراد علاقهمند دادم، نسبت به شما مسئولم و باید بگویم، آنچه ما در اختیار شما قرار میدهیم، اصلا کافی نیست. آنچه به شما نیاموختهایم، به شما بدهکاریم و در مقابل، مسؤولیم و برای این موضوع از شما، راهنمایان تور عذرخواهی میکنم. ما بهعنوان آژانسدار به شما بدهکار و نسبت به شما مسؤولیم و حق شما راهنمایان را ادا نمیکنیم.
به عنوان دولت نسبت به شما مسؤول و بدهکاریم، از این بابت که مدام به شما قول دادیم و حرفهای مکرر زدیم و میدانستیم دروغ است و خجالت نکشیدیم، عذرخواهی میکنم. برای اینکه در برنامههای تلویزیونی گفتیم که این کارها شدهاند، بشوند و میشوند که نشدهاند، عذرخواهی میکنم. مسکن های موقت حتی اگر راست باشند برای راهنمایان کافی نیستند.
او این سخنان را ۷ سال پیش در جشن راهنمایان تور مطرح کرد.
اینانلو به شدت قائل به تعامل سازمانهای حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی و گردشگری بود و اعتقاد داشت: « اگر ایران در گردشگری دنیا سهمی ندارد، دلیل خیلی سادهای دارد و آن هم نبودن مدیریت دولتی است. وضعیت طبیعت و میراث فرهنگی ما در حدی از افول است که به هیچ عنوان تحمل آزمون و خطا را ندارد و مشخص است که آزمون و خطایی در کار نخواهد بود.
مسئولان گردشگری ما وقتی درباره گردشگری صحبت میکنند، منظورشان فقط گردشگری تاریخی و فرهنگی است، هنوز باورمان نشده است که میتوان از طبیعت نیز درآمد کسب و اشتغال ایجاد کرد. یادمان باشد، ما جوانترین کشور دنیا هستیم که نزدیکترین همسایهی آن، بزرگترین تولیدکنندهی مواد مخدر است و اگر چارهای نیاندیشیم، معلوم نیست آیندهی جوانان ما چه میشود. اگر فکری نکنیم، 20 سال دیگر، کشوری فقیر و پیر خواهیم بود، پس به سمت تخصصی شدن گردشگری طبیعت پیش رویم و آن را به رسمیت بشناسیم.»
او در گفت و گویی در زمان ایجاد اداره کل طبیعتگردی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، گفت: «همیشه بهعنوان یک عضو رسانه و فعال گردشگری و حتا گردشگر به مسؤولان انتقاد میکردم که جایگاه طبیعتگردی در کشور ما کمرنگ است و مسؤولان، گردشگری را بیشتر تاریخی و فرهنگی میدانند.
اصولا در گردشگری تا وقتی جوامع محلی همراه نباشند، نمیتوان هیچ کار درستی را انجام داد و این جوامع هم وقتی همراه میشوند که بدانند منتفع میشوند، مثلا در روستای «بوانات» استان فارس، یک جوان روستایی به نام «عباس برزگر» بهخاطر هوش و لیاقتی که به خرج داده و اتفاقا ادارهی میراث فرهنگی و گردشگری آن منطقه نیز به آن اهمیت داده، حالا بهانهی جذب گردشگر شده است. «مازیار آلداوود» در روستای گرمه نیز نمونهی موفق برای جذب گردشگر روستایی و عشایری است. زوج جوانی که در پارک ملی گلستان خانهای را برای گردشگران آماده کردهاند، نیز مثال دیگری برای این موضوع است. اکنون وظیفهی اداره کل طبیعتگردی و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است که برای چنین افرادی تبلیغ کند و به کار آنها بها دهد.
این نمونهها برای روستای اورامانات هم میتوانند الگو باشند و حتا به برخی عشایر مثل این روستاها میتوان کمک کرد تا گردشگرانی را جذب کنند، در جلسهای با رییس وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پیشنهاد کردم با دادن آموزش و وام به برخی خانوادههای عشایر مثل شاهسونها که در پای قلهی سبلان زندگی میکنند، گردشگری عشایر رونق گیرد. در دیگر اقوام نیز مانند قشقاییها و بختیاریها این تجربه را میتوان تکرار کرد.
کشور ما همسایه بزرگترین تولیدکنندهی مواد مخدر است و اگر بپذیریم بیکاری، امالفساد است این همسایگی، ما را در خطر قرار میدهد و باید اشتغال ایجاد کنیم و چون حوزهی کاری ما گردشگری است، پس باید تلاش کنیم از این طریق اشتغال ایجاد کنیم.»
جنتی: سختترین سال مالی پس از جنگ را سپری میکنیم
- وزیر ارشاد: "امسال را به این دلیل سال تئاتر اعلام کردیم که واقعا علاقهمند به تحول در این حوزه بودیم اما میپذیرم که به دلیل تنگناهای مالی در مواردی هم موفق نبودیم."
- جنتی همچنین اضافه کرد "امکان تعیین ردیف بودجه جداگانه برای هنرهای نمایشی وجود ندارد."
وزیر ارشاد ایران چند روز پس از آنکه حجت الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی گفت که این وزارتخانه قصد ندارد به دولت فشار مالی بیاورد، اعلام کرد "سختترین سال مالی پس از جنگ را سپری میکنیم."
علی جنتی که امسال را "سال تئاتر" اعلام کرده بود، شب گذشته پس از تماشای نمایش "ترور" به کارگردانی حمیدرضا نعیمی گفت "امسال را به این دلیل سال تئاتر اعلام کردیم که واقعا علاقهمند به تحول در این حوزه بودیم اما میپذیرم که به دلیل تنگناهای مالی در مواردی هم موفق نبودیم."
او پس از شنیدن اظهارات حمیدرضا نعیمی پیرامون مصائب هنرهای نمایشی و فعالان این عرصه بهویژه در زمینه کمبود اعتبارات، امسال را بدترین سال مالی پس از سال ۶۷ یعنی سالی که جنگ ایران و عراق پایان یافت، دانست و افزود "دولت با تنگنای جدی مواجه است و به عنوان نمونه بهای نفت ۱۰۵ دلاری سال گذشته امسال به قیمت بشکهای ۲۵ دلار عرضه میشود."
جنتی همچنین اضافه کرد "امکان تعیین ردیف بودجه جداگانه برای هنرهای نمایشی وجود ندارد."
به غیر از هنرهای نمایشی، وضعیت در دیگر رشتههای هنری از جمله ادبیات نه تنها خوب نیست که به مراتب بدتر است. امروز خبرگزاری ایلنا در گزارشی از تنگ تر شدن عرصه بر ادبیات و حذف داستان و شعر از جایزهی کتاب سال به دلیل مسائل مالی و "در راستای اقتصاد مقاومتی" خبر داد.
این مسائل و مشکلات برای اهالی فرهنگ در حالی رخ میدهد که بسیاری معتقدند علی جنتی به هیچ وجه مناسب ریاست بر یکی از مهمترین وزارتخانههای ایران نیست.
جنتی در طول بیش از دو سال گذشته در شرایط سخت به دلیل نگرانی از استیضاح از طرف نمایندگان مجلس، حتی از مجوزهائی که وزارت ارشاد صادر کرده بود هم حمایت نکرد و در بعضی موارد آثاری که با مجوز تهیه شده بودند به دلیل نگرانی دلواپسان با حکم توقیف روبرو شدند.
خمینی عربستان اعدام شد/واکنش تند رژیم ایران!؟!
شبکه المنار وابسته به حزب الله لبنان: پایبندی به دستور ولی فقیه باعث شد تا قلب شیخ نمر هرگز از نظام آلسعود تبعیت نکند. او تنها یک روحانی دینی نیست که روز و شب بر روی منبرها فتوا بدهد، بلکه وی یک مرجع سیاسی بود.
ایسنا: وزارت کشور عربستان اعلام کرد که ۴۷ تن را امروز(شنبه) به اتهام ارتکاب "جرایم تروریستی" اعدام کرده است.
در میان اعدامیها نام "شیخ نمر باقر النمر" روحانی شیعه نیز دیده میشود. شیخ نمر یکی از روحانیون مورد حمایت جمهوری اسلامی بود.
سخنگوی وزارت خارجه رژیم ایران امروز در واکنش به این اقدام عربستان گفت: روشن است که نتايج اعدام آیت الله نمر متوجه عاملان آن شده و دولت عربستان تاوان سختي بابت پي گيري اين سياست ها خواهد پرداخت.
سخنگوي هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي نیز گفت: اين اقدام سعودي نشانگر پايان حکومت ظالم عربستان است.
علاالدین بروجردی، رييس کميسيون امنيت و سياست خارجي مجلس شورای اسلامی نیز خواستار کاهش روابط جمهوری اسلامی و عربستان شد.
دانشجویان دانشگاه امام صادق نیز فردا ۱۳ دی ماه از ساعت ۱۵ در محکومیت اعدام شیخ نمر مقابل سفارت عربستان تجمع میکنند.
دروس حوزه علمیه قم نیز فردا به همین مناسبت تعطیل شده و تجمعی در مدرسه فیضیه برپا خواهد شد.
شبکه المنار وابسته به حزب الله لبنان نیز اعلام کرد: پایبندی به دستور ولی فقیه باعث شد تا قلب شیخ نمر هرگز از نظام آلسعود تبعیت نکند. او تنها یک روحانی دینی نیست که روز و شب بر روی منبرها فتوا بدهد، بلکه وی یک مرجع سیاسی بود.
در حکومتهای سرکوب گر پروپاگاندا در دو فاز عمل میکند
. اول : ایجاد حس شیدایی و شور و شیفتگی نسبت به رهبران و پیامبران حاکم ( پروپاگاندای سفید ) . دوم : ایجاد حس نفرت علیه دشمن از طریق به بازی گرفتنِ آیین و مذهب و باورها و اعتقادات و عرفیات توده های مردم ( پروپاگاندای سیاه ) . و هدف غایی نه واداشتن مخاطبین به درنگ و اندیشه ورزی که شورآفرینی از طریق پروپاگاندای سفید بر له رهبران و تحریک احساسات با تمسک به پروپاگاندای سیاه علیه دشمنان این رهبران است ...
این دو روزنامه از روزنامه های وابسته به آک پارتی و دولت اردوغان است . در اولی ( aktı ) انگشت اشاره اش بسوی " صلاح الدین دمیرتاش " رهبر حزب دمکراتیک خلقها است با تیتر درشتش : به این آدم حد و حدود خودش را یادآوری کنید ! و در روزنامه دیگر (star ) در مطلبی با عنوان " چنین گفت زرتشت " ، جامعهی چند ده میلیونی ترک و کورد مسلمان را انذار میدهد که گویی پ ک ک در پی ستاندن دین و ایمان و مسلمانی آنها و زرتشتی کردن آنهاست !
اول : با چه اهرم هایی میتوان به یک رهبر و رقیب سیاسی حد و حدود خودش را شناساند ؟! با اهرم های دمکراتیک ؟!
دوم : یک دولت دمکراتیک با رعایت حداقلی از معیارهای اخلاق سیاسی ، در جنگ مطبوعاتی با دشمنش هرگز از پروپاگاندای سیاه استفاده نمیکند . میکند ؟!
این دو روزنامه از روزنامه های وابسته به آک پارتی و دولت اردوغان است . در اولی ( aktı ) انگشت اشاره اش بسوی " صلاح الدین دمیرتاش " رهبر حزب دمکراتیک خلقها است با تیتر درشتش : به این آدم حد و حدود خودش را یادآوری کنید ! و در روزنامه دیگر (star ) در مطلبی با عنوان " چنین گفت زرتشت " ، جامعهی چند ده میلیونی ترک و کورد مسلمان را انذار میدهد که گویی پ ک ک در پی ستاندن دین و ایمان و مسلمانی آنها و زرتشتی کردن آنهاست !
اول : با چه اهرم هایی میتوان به یک رهبر و رقیب سیاسی حد و حدود خودش را شناساند ؟! با اهرم های دمکراتیک ؟!
دوم : یک دولت دمکراتیک با رعایت حداقلی از معیارهای اخلاق سیاسی ، در جنگ مطبوعاتی با دشمنش هرگز از پروپاگاندای سیاه استفاده نمیکند . میکند ؟!
موضع گیری هنرمند تبعیدی علیه بی سی سی و صدای آمریکا
پرویز صیاد : به هیچ وجه ، به تلفن های این دو رسانه توجه نمی کنم
امروز نما – پرویز صیاد ، کارگردان ، نمایشنامه نویس و بازیگر تئاتر و سینما ، در تازه ترین گفتگوی خود ضمن سپاسگزاری از عملکرد شبکه من و تو ، تاکید کرد نسبت به بی بی سی و صدای آمریکا بی توجه است .
پرویز صیاد روز جمعه ۱۴ شهریور ۱۳۹۳ ا ۵ سپتامبر ۲۰۱۴ ، در قسمتی از گفتگوی ۲۲ دقیقه ای خود با برنامه « جواب » از تلویزیون من و تو ، ضمن سپاسگزاری از تلویزیون من و تو ، بابت پخش فیلم فرستاده و نمایش محاکمه سینما رکس ، که هر دو این آثار در دهه نخست بعد از انقلاب از سوی آقای صیاد در خارج از کشور تولید شده اند ، بر این موضوع تاکید کرد ، که « وظیفه اطلاع رسانی شبکه های مثل شماست ، که دارای بینده فراوانی در داخل کشور هستند که بخشی از کارهای که قبل از آغاز کار خودشان در خارج از کشور ، توسط هنرمندان مختلف انجام شده ، لااقل قسمت های از آن را ، به ایرانیان داخل کشور نمایش بدهند.»
آقای صیاد در ادامه گفتگوی خود با شبکه من و تو اظهار داشت : « این وظیفه ای است که تلویزیون بی بی سی فارسی و یا VOA انجام نمی دهند ، یا به اندازه کافی انجام نمی دهند . در مورد خود من دیگر کار رسیده بود به جای که فقط وقتی یکی از هنرمندان در می گذشت ، با من تماس می گرفتند که آقا نظر شما چیه ؟ . من شده بودم قاری سر قبر آقا برای این دو رسانه ؛ و به همین دلیل اصلا به هیچ وجه ، به تلفن های این دو رسانه توجه نمی کنم.»
هنرمند تبعیدی ، علت بی توجه ای خود به شبکه های بی بی سی و صدای آمریکا را چنین بیان کرد : « وظیفه این دو دستگاه می دانستم زمانی که آغاز به کار تلویزیونی کردند ، کسانی که در عرض ۳۰ سال گذشته کارهای تلویزیونی انجام داده بودند ، و مخاطبین آن ها اتفاقا در داخل کشور بودند ، اما چون این راه ارتباطی وجود نداشت ، سانسور فراوان وجود داشت و از ما ایرانیان خارج ار کشور جماعتی ساخته بودند ، که همش فکر خوش گذرانی هستیم و باری به هر جهت داریم روزگار می گذرانیم و اصلا توجه ای به مسائل داخل کشور نداریم. »
خالق نقش های « حس کچل » ، « صمد » و « شازده اسدالله میرزا » ضمن یادآوری این موضوع که « پیش از پیدایش صدای آمریکا و بی بی سی ، حدود ۴۰۰ ساعت کار تلویزیونی در خارج از کشور تولید کرده است » گفت : « انتظار داشتم که این رسانه ها اقلا بیایند تکه های از آن کارها را نشان بدهند ، و بگویند که اقا قبل از ما هم کسانی بودند که در خارج از کشور دغدغه ایران را داشته اند ، مشغله ذهنی شان مسائل اجتماعی ایران بود ، ولی این اتفاق رخ نداد »
Subscribe to:
Posts (Atom)