در مورد سفر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به مسکو این گزارش در خبرگزاری ایلنا منتشر شده است:
آقای ظریف در نشست مشترک خبری با لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت: اجرای توافق جامع هستهای ایران تاثیر عمیقی بر گسترش روابط روسیه و ایران در زمینههای مختلف مثل گسترش روابط نظامی خواهد داشت. ظریف به وزیر امور خارجه روسیه گفت: جمهوری اسلامی رابطه با روسیه را بسیار مهم میداند و آمادگی دارد تا همه اقدامات ضروری را برای گسترش همکاری با روسیه انجام دهد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در این نشست در مورد بحران سوریه گفت: تنها راه حل موثر برای حل بحران سوریه استفاده از راه حلهای سیاسی و دیپلماتیک است. بحران سوریه راهکار سیاسی دارد و تنها خود سوریها و بدون مداخله خارجی میتواندن به چنین راهکاری دست یابند. برخی از مخالفان معتقدند که بشار اسد باید تا پایان دوره ریاست جمهوری اش قدرت را رها کند که این مساله برای ما غیرقابل قبول است. روسیه آماده گسترش همکاری با ایران در زمینه های تجاری ، اقتصادی، انرژی هستهای، کشاورزی و همچنین انجام مطالعات تحقیقاتی در دریای خزر است. در طول سال گذشته روسیه در حال تکمیل نیروگاه بوشهر بوده است و ما قصد داریم تا هشت واحد جدید طراحی شده توسط روسیه را در ایران احداث کنیم. ما خواهان تقویت همکاری های نظامی دو کشور برای جلوگیری از بروز هرگونه تهدید و خطر در منطقه هستیم.
وزیر امور خارجه روسیه درباره ادعای آمریکا مبنی بر سفر سرلشگر سلیمانی فرمانده سپاه قدس به مسکو گفت: شایعات در این باره زیاد است. ما در مورد این ادعای بی اساس مقام های آمریکایی چیزی نمی گوئیم.
از زمین و هوا و دریا
ایران را دارند می خورند
خوردن زمین ها و کوه های گردنه حیران توسط شماری از نمایندگان مجلس و اعضای کابینه دولت احمدی نژاد تازه داشت داغ می شد که خبر رسید، یک پرونده هم برای "دریاخواری" در آن 8 سال پر نکبت تشکیل شده است. یعنی خوردن زمین های اطراف دریا، پس از کاهش سطح اب در سالهای گذشته، به گونه ای که بتدریج نوار کم عمق ساحلی که تقریباً خشک شده را دارند می خورند.
دریاخواری در جنوب بیشتر از شمال است. معاون وزیر راه و شهرسازی گفته است: در پرونده «پدیده شاندیز» در جزیره کیش معلوم شده این شرکت علاوه بر این که به حریم دریا تجاوز کرده، وارد منطقه حفاظت شده کیش هم شده و دست به ساختوساز زده است.
در حاشیه خزر بیش تر ساختمان سازی و ویلاسازی می شود و برای این کار تجاوز به حریم دریا بصورت گسترده ادامه دارد.
دادگستری مازندران نزدیک به ۱۲۳پرونده تجاوز به عرصه دریایی این استان به گستره حدود ۶۰۰ هزار متر مربع، دارد.
روزنامه «ایران» می نویسد: «آمارهای رسمی نشان میدهد، ۳۳۸ کیلومتر از نوار ساحلی استان مازندران در اختیار دستگاههای دولتی و خصوصی است. از ۳۳۸کیلومتر ساحل دریای مازندران، در حدود ۷۸ درصد آن ساخت وساز شده که ۲۸درصد آن متعلق به دستگاههای دولتی، ۱۲درصد شهرکهای ساحلی، ۲۴درصد افراد حقیقی و بخش خصوصی،۱۰ درصد دراختیار نهادی دیگر و تنها ۴درصد باقی مانده دراختیار نزدیک به ۸۰ میلیون جمعیت ایران است.