دولت آمریکا هجده فرد و نهاد را به فهرست تحریمهای ایران اضافه کرد.
اسامی این افراد و نهادها ساعاتی بعد از تأیید پایبندی ایران به برجام منتشر شد اما دولت آمریکا اعلام کرد این اقدام در واکنش به برنامه موشکی ایران و نقش این کشور در تنشهای منطقهای صورت گرفته است.
وزارت دارایی ۱۶ فرد و نهاد و وزارت خارجه آمریکا دو سازمان جهاد خودکفایی نیروی هوافضای سپاه و مرکز تحقیقات باقرالعلوم را مشمول تحریمهای جدید قرار دادهاند.
در بیانیه وزارت دارایی آمریکا آمده که این افراد یا نهادها از "ایرانیان متخلف" یا "اقدامات مجرمانه" حمایت میکردهاند.
بر اساس این بیانیه آنهایی که مشمول تحریم شدهاند با تولید تجهیزات نظامی از جمله پهپاد، قایقهای تندروی رزمی و تجهیزات الکترونیک به ارتش و سپاه پاسداران ایران کمک میکنند.
علاوه بر این، برخی از تحریمشدگان "سرقت برنامههای نرمافزاری آمریکا و غرب را مدیریت کردهاند."
جهاد خودکفایی نیروی هوافضای سپاه و مرکز تحقیقات باقرالعلوم نیز به دلیل مشارکت در ساخت موشکهای بالستیک تحریم شدهاند.
در میان شرکتهای تحریم شده شرکت رایان رشد افزار و سه فرد وابسته به این شرکت، شرکت شناورسازی مدکندآلوی قشم، شرکت امیلی لیو مستقر در چین و گروه تدارکات نرمافزاری آجیلی دیده میشود.
- آمریکا همزمان با تایید پایبندی ایران به برجام، وعده تحریمهای تازهای را داد
- فرمانده نیروهای مسلح ایران: تحریم سپاه ریسک بزرگی برای پایگاههای آمریکا است
- سنای آمریکا مانع قانونی تصویب نهایی طرح تحریم ایران را رفع کرد
بر اساس بیانیه وزارت دارایی آمریکا محسن پارساجم رییس هیات مدیره، سید رضا قاسمی مدیر عامل و فرشاد حاکمزاده به عنوان نماینده شرکت رایان رشد مشمول تحریم شدهاند.
وزارت دارایی آمریکا در بیانیه خود اعلام کرد که این تحریمها با هماهنگی وزارت دادگستری آمریکا انجام شده و اقدام قضایی در مورد چند فرد وابسته به شرکت نرم افزاری آجیلی را در نظر گرفته است.
دیروز وزارت دادگستری آمریکا خبر داد که برای دو ایرانی، محمدرضا رضاخواه ۳۹ ساله و محمد سعید آجیلی ۳۵ ساله، به اتهام سرقت اطلاعات و نقض تحریمها کیفر خواست صادر کرده است.
این دو نفر متهم هستند شرکتهای آمریکایی را هک کرده، اطلاعات آن را به سرقت برده و بعد از طریق شرکتهای متعدد در داخل ایران به فروش رساندهاند. در بیانیه وزارت دادگستری آمده که آقای آجیلی نرمافزارهای "طراحی موشک" و "ناوبری با استفاده از GPS" را سرقت کرده است.
محمدرضا رضاخواه هم به عنوان هکری معرفی شده که با گروه آجیلی همکاری میکرده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، دو ماه پیش لغو تحریمهای یکجانبه علیه ایران را تمدید و همزمان تحریمها و مجازاتهای تازهای را علیه فعالیتهای موشکی این کشور وضع کرد.
تحریمهای مرتبط با برنامه هستهای ایران، پس از توافقنامه هستهای بین ایران و قدرتهای جهانی، موسوم به برجام، لغو شد.
مقامات آمریکایی هر ۹۰ روز پایبندی ایران را به تعهدات برجام ارزیابی میکنند.
دولت آقای ترامپ در آخرین ساعات دیروز (دوشنبه ۱۷ ژوئن، ۲۶ تیر) تصدیق کرد که ایران به توافق اتمی دو سال پیش با قدرتهای جهانی پایبند بوده است.
اما رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا گفته بود که آمریکا برای اجرای سفت و سختتر این توافق به فکر تحریمهای دیگری هست.
دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا از زمان انتخابات ریاست جمهوری از برجام انتقاد کرده و گفته بود همه میدانند ایرانیان مذاکرهکنندگانی خبره هستند و نتیجه این مذاکرات یک توافق "بد" برای آمریکا بوده است.
با اینکه حتی مطرح شد که آقای ترامپ ممکن است یک طرفه برجام را لغو کند یا سپاه پاسداران را تحریم کند اما دیروز دولت او پذیرفت که ایران برجام را نقض نکرده است.
دیروز سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران٬ هشدار داده بود که در صورت قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی٬ پایگاهها و نیروهای ایالات متحده در منطقه با خطر بزرگی مواجه میشوند.
دولت آمریکا در تحریمهای تازه دو نهاد وابسته به سپاه پاسداران و چند شرکت را که با آن همکاری میکردند به فهرست تحریمها اضافه کرده است.