September 26, 2016
مرحوم عزتالله سحابی: برنامههای شاه به نفع ایران بود و ما متوجه نمیشدیم!
عزتالله سحابی، فعال سیاسی مخالف رژیم شاه و از شخصیت های ملی-مذهبی ایران معاصر که مدتی ریاست سازمان برنامه و بودجه را در دولت مهدی بازرگان در دست داشت، در جلد دوم کتاب خاطرات خود نوشته که بسیاری از برنامههای محمدرضا شاه، از نظر اصولی به نفع ایران بوده اما اغلب مخالفان، از جمله خودش، این را متوجه نمیشدند.
گفتنی است که جلد دوم خاطرات مهندس سحابی (سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۷۹) به نام «نیم قرن خاطره و تجربه» که در ایران اجازه چاپ نیافته، از سوی نشر خاوران پاریس منتشر شده و در کتابفروشیهای خارج از کشور در دسترس است.
سحابی در قسمتی از این کتاب مینویسد: «بسیاری از کارشناسان صدیق اذعان میکنند که تعدادی از برنامههای شاه از نظر اصولی به نفع ایران بود. مثلاً وقتی که قرارداد ۱۹۷۵ میان شاه و صدام حسین بسته شد، دو دولت امضاء کردند، در دو مجلس نیز تصویب شد و به سازمان ملل رفت و بسیار در آن محکمکاری شد. این قرارداد خیلی به نفع ایران بود و خطی را به عنوان خط مرز تعیین کردند که قسمت پرعمق اروندرود بود. شرق این خط به ایران تعلق گرفت ولی ما این را متوجه نمیشدیم».
سحابی درباره خریدها و ساختوسازهای نظامی رژیم سابق ایران نیز با ذکر مثال پایگاههای هوایی وحدتی و شاهرخی، نوشته است: «از دهه ۴۰ رژیم شاه در غرب کشور شروع به ایجاد استحکاماتی نمود. پایگاه وحدتی و پایگاه شاهرخی که در حقیقت شهری زیرزمینی است و فرودگاه آن نیز زیر زمین است. من خود در زمان جنگ پایگاه وحدتی دزفول را دیدم. هواپیماهای جت اف-۱۴ از زیر زمین با سرعت تمام بیرون میآمد و به هوا میرفت یا از بالا میآمد، چتری پشت آن باز میشد و یکراست به زیر زمین میرفت؛ تشکیلات عظیمی بود».
https://telegram.me/mohebbisbs
حقوقشون ۳۵ هزار دلارِ و وظيفشون ابراز نگرانى كردنه،
ايشون بان كى مون هستند، دبيركل سازمان ملل، حقوقشون ۳۵ هزار دلارِ و وظيفشون ابراز نگرانى كردنه، بان كى مون سال گذشته ۱۸۰ بار ابراز نگرانى كرده كه ۶۰ بار آن برای سوریه و ۲۷ بار آن متعلق به يمن بوده!
بان کی مون خسته است ، خیلی خسته است و امسال گفته می خواهد خودش را بازنشست کنه !
بان کی مون خسته است ، خیلی خسته است و امسال گفته می خواهد خودش را بازنشست کنه !
ترس رهبر از تکرار وقایع سال ۸۸ است احمدی نژاد برو گمشو!؛ اعلام علت ترس رهبر
رهبر جمهوری اسلامی گزارشها درباره مخالفتش با ورود محمود احمدینژاد به انتخابات ریاست جمهوری ایران را تائید کرد.
به گزارش دیگربان، خامنهای در جلسه روز دوشنبه (پنجم مهر) درس خارج خود گفته «یک آقایی {احمدینژاد} آمد پیش من. من هم ملاحظه حال٬ صلاح خود او و مصالح کشور به او گفتم در فلان قضیه { انتخابات} شرکت نکنید.»
وی افزوده که در این جلسه به احمدینژاد «نگفته که شرکت نکند»٬ بلکه گفته «صلاح» نمیداند و دستوری هم در این زمینه نداده است.
رهبر جمهوری اسلامی اضافه کرده که این توصیه وی نباید «مایه اختلاف شود بین برادران مومن» شود چرا که علت این مخالفت وی جلوگیری از «دوقطبی» شدن جامعه است.
ترس رهبر از تکرار وقایع سال ۸۸
به گزارش ایسنا، نایب رئیس موقت فراکسیون مستقلین ولایی با اشاره به بیانات رهبری در جلسه درس خارج فقه و توصیه ایشان راجع به انتخابات آتی، گفت: باید به دغدغه رهبر انقلاب در جهت حفظ آرامش کشور به دور از درگیری و سیاهنمایی توجه شود.
غلامعلی جعفرزاده گفت: دغدغه رهبری از این لحاظ است که خاطرات تلخ سال ۸۸ تکرار نشود و از دوقطبی شدن فضا جلوگیری شود....با توجه به اینکه ما در کشورمان حزب نداریم این دوقطبیها شدیداً به کف جامعه کشیده میشود و جامعه به شدت دچار تنشهای غیرقابل کنترلی میشود.
نگرانی ارتش آمریکا از زدوبند اوباما و خامنه ای
به گزارش انتخاب، بلومبرگ نوشت: اوباما بدون اطلاع سران پنتاگون، مقادیر زیادی پول نقد به رژیم ایران داده است و این مسئله سر و صدای زیادی در محافل خبری آمریکا به راه انداخته است. کسانی که منتقد حکومت ایران هستند از این مسئله ابراز نگرانی کرده و گفتهاند که رژیم تهران به گروههای شبه نظامی پول نقد میدهد چرا که انها فقط میتوانند از پول نقد استفاده کنند. مخالفان معتقدند که با این کار، گروههای شبه نظامی متحد حکومت ایران میتوانند بیش از پیش قدرت بگیرند و در خاورمیانه نفوذ بیشتری پیدا کنند.
این خبر از جلسه روز پنجشنبه در کمیته خدمات نیروهای مسلح سنا بیرون آمد. رئیس ستاد مشترک ارتش در پاسخ به سؤال یکی از سناتورهای جمهوریخواه (تد کروز) در مورد پرداخت پول نقد به ایران، گفت که او خارج از حلقه تصمیمگیری بوده و از این مسئله اطلاعی نداشته است.وی مدعی شد که این مسئله به خریدوفروش سلاح میان ایران و آمریکا در چند دهه اخیر مربوط میشود و او از جزییات این روابط مطلع نیست لذا نمیتواند در مورد آن صحبت کند. هنگامیکه دانفورد در مورد پرداخت پول نقد سؤال پرسید، او پاسخ داد: من تلاش نمیکنم از پاسخ دادن به شما طفره بروم اما من از جزئیات آن مطلع نیستم و تنها میدانم که این واقعاً یک تصمیم سیاسی است که به ایران پول نقد زیادی داده شود و من فکر نمیکنم درست باشد که من در این مورد نظر بدهم.
کریستوفر شروود، یک کارمند مطبوعاتی در پنتاگون، میگوید این تصمیم از سوی نهاد ریاست جمهوری اتخاذ شده است و وزارت دفاع به هیچ وجه در آن دخیل نبوده است.
برخی از مخالفان دولت اوباما ادعا میکنند که این پول بابت آزاد کردن گروگانهای آمریکایی پرداخت شده است هرچند که این ادعا از سوی دولت تکذیب شده است. مارک تونر معاون سخنگوی وزارت امور خارجه در یک گفتوگوی مطبوعاتی اعلام کرد که این ادعاها مبنای درستی ندارند و این مسبوق به سابقه است که چنین ادعاهایی پس از یک توافق بزرگ مطرح شود.
اخیراً افشا شده است که پنتاگون در جریان هیچکدام از این تصمیمات مهم در قبال ایران نبوده است. این هفته، هفتهنامه ویکلی استاندارد گزارش داد که اعضای اصلی کمیته روابط خارجی سنا، از جمله رئیس آن سناتور باب کورکر در تصمیمگیری در ارتباط با پرداخت این مبالغ هنگفت به ایران هیچگونه دخالتی نداشته و در جریان قرار نگرفته بودند. حتی اخیراً پس از اینکه اوباما مدعی شد که آمریکا هیچ راه دیگری برای پرداخت پول به ایران نداشته، هفتهنامه پولتیکو مدعی شد که آمریکا سالهاست از طرق گوناگون به بانکهای ایرانی پول پرداخت میکند.
در مسائل دیگری نیز پنتاگون و سران ارشد ارتش در جریان تصمیمگیریها نیستند مثلاً در جریان مذاکره با روسیه و آتشبس در سوریه بسیاری از فرماندهان ارتش مخالف بودهاند اما نتوانستند در برابر تصمیمی که جان کری و وزارت خارجه اتخاذ کرده بودند، مقاومت کند. این شکاف میان ارتش و کاخ سفید که از سال اول ریاست جمهوری اوباما آغاز شده بود، به نظر میرسد در ماههای پایانی دوره او در حال گسترش هر چه بیشتر است. این مسئله را میتوان از سخنرانیهای فرماندهان ارشد ارتش در روزها و هفتههای اخیر مشاهده کرد که مدعی هستند کاخ سفید در برنامههای خود ناکام بوده است.
Subscribe to:
Posts (Atom)