گاردین نوشت: حمله جمعیت خشمگین به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد، یادآور حمله به سفارت آمریکا در سال 1979 و سفارت انگلیس در سال 2011 بود. حمله اخیر به سفارت عربستان تنها موجب بدنامی (رژیم) ایران است؛ موضوعی که روحانی و وزیر امور خارجه اش، محمد جواد ظریف، پیش از این به سختی برای اصلاح آن تلاش کرده اند.
در ادامه این گزارش از دستیابی به توافق هسته ای و دعوت شدن به مذاکرات صلح سوریه به عنوان موفقیت های قابل توجه "تیم روحانی/ظریف" یاد شده و ضمن "تندرو" خواندن مخالفان دولت، آمده است: اما موفقیت های روحانی بازگشت ناپذیر نیست. منتقدان روحانی او را به خاطر امتیازدهی بیش از حد و ضعیف بودن در مقابل مستکبران بین المللی و منطقه ای یا همان آمریکا و عربستان سعودی، محکوم کرده اند.
گاردین با اشاره به صف بندی بحرین و سودان پشت سر عربستان سعودی و احتمال افزایش تنش های فرقه ای در منطقه پس از تحولات اخیر می نویسد: تنش های فرقه ای برای همه مخرب است، اما برنامه روحانی بیشتر از همه صدمه خواهد دید چرا که این موضوع (رژیم) ایران را با دوستان شیعه خود در یک طرف قرار خواهد داد و اتهام علیه تهران در باره پیگیری یک دستور کار فرقه ای در منطقه را تایید خواهد کرد.
این روزنامه در پایان نوشت: قطع روابط دیپلماتیک با عربستان، دولت روحانی را در موقعیتی بسیار دشوار قرار داده است. اکنون تلاش روحانی برای عادی سازی روابط با جامعه جهانی و کشورهای همسایه با یک دیوار برخورد کرده است. تحولات اخیر تهدیدی بر خنثی شدن دستاوردهای او در صحنه بین المللی و موجب تضعیف توان وی در مقابل منتقدان داخلی است.
No comments:
Post a Comment