اعراب پیش از اسلام به دینهای مختلفی گرایش داشتند . اکثر آنها به چندین خدا ( polytheistic ) اعتقاد داشتند و نیز قبایلی بودند که به دین مسیحیت و یهودیت ایمان آورده بودند . قبایل مختلف شبه جزیره عرب ، سمبل هایی برای خدایان ، شیاطین ، جن ها ، آدم-خداسان ها ( نیمه انسان نیمه خدا ) و انواع و اقسام موجودات متفاوت ، ساخته بودند و این سمبل ها را در کعبه ( در مکه ) نگه داری می کردند . سمبل هایی برای مسیح و مریم ( برای قبایل مسیحی ) نیز در کعبه نگه داری می شده است . که در کتاب Freeman-Grenville , Islam : An Illustrated History نیز به آن اشاره شده است . تاریخ نگاران مسلمان از آن دوران به عنوان » دوران جاهلیت » یاد می کنند . عجبا که اینان بت خودشان را برتر متصور شده اند ! کارن آرمسترانگ ( Karen Armstrong ) در کتاب Islam : A Short History ادعا می کند که » کعبه به هبل ( یکی از بت ها/سمبل ها ) اختصاص داده شده بود و شامل 360 بت بود که احتمالا هر کدام یا نماد یک روز از سال بودند ، و یا تندیس های خدایان عرب بودند . قبایل شبه جزیره عرب ، چه مسیحی و چه چند – خدایی ها ، سالیانه یکبار در مکه برای مراسم عبادت (حج ) به هم ملحق می شدند .» اطلاعاتی که از متون مختلف بجا مانده است بر این تاکید دارند که کعبه محل نگه داری بت های گوناگون بوده است که هر کدام نشان مقدس قبیله ای بوده است که داخل کعبه و یا اطراف آن نگه داری می شده اند . اعراب در تمامی مسائل به این بت ها رجوع می کردند و حتی از اسامی بت ها در نام گذاری فرزندان شان استفاده می کردند . بعضی از این بت ها اهمیت ویژه ای داشتند که تاریخ نگاران به شرح آنها پرداختند که به ترتیب اهمیت، تعدادی از آنها را نام می بریم .
untitled
هبل : سالار (سرور) خدای خدایگان ، مهمترین خدا
لات : الهه ماه
عزی : الهه آفرینندگی که بعنوان » قویترین » و یا » با عظمت ترین » نیز شناخته می شده
منات : الهه سرنوشت که قدیمی ترین بت در بین این بت های عرب بوده است . حتی اعراب نام بچه های خود را با نام این بت نام گذاری می کردند. مانند : بنده منات ( عبد منات ) نام 4 بت فوق در کتابهای دینی مدارس جمهوری اسلامی آمده است.
لات : الهه ماه
عزی : الهه آفرینندگی که بعنوان » قویترین » و یا » با عظمت ترین » نیز شناخته می شده
منات : الهه سرنوشت که قدیمی ترین بت در بین این بت های عرب بوده است . حتی اعراب نام بچه های خود را با نام این بت نام گذاری می کردند. مانند : بنده منات ( عبد منات ) نام 4 بت فوق در کتابهای دینی مدارس جمهوری اسلامی آمده است.
بت های درخور توجه دیگری هم وجود داشتند که به شرح آنها پرداخته شده است اما یک بت اهمیت فراوانی دارد که اسلام و تاریخ نویسان مسلمان تلاش بسیاری کردند که هیچ اثری از آن بجا نماند . آن بت الله نام داشت که خدای » سازنده » ( آفریننده ) و اهدا کننده باران ، نزد عرب های پیش از اسلام بود . البته بت الله ، تنها نبود ، همکار و هم صحبت داشت ، پسر ها و دخترهایی داشت . ساکنان مکه بر این باور بودند الله و جن ها رابطه خویشاوندی دارند و بت های لات و عزی و منات ، دخترهای الله بودند . اعراب در شرایط نارحتی و درد و رنج به سراغ الله می رفتند . آنها در نام گذاری هم از کلمه الله استفاده می کردند . بطور مثال نام پدر محمد ، عبدالله بود . به معنای » بنده الله » و یا » خدمتگذار الله » . بنابراین بی جهت نبوده است که تاریخ نگاران مسلمان تلاش بسیاری برای مخفی کردن تاریخچه بت الله و اهمیت آن نزد اعراب پیش از اسلام ، داشته اند و البته همچنان دارند . در تاریخ اسلام آمده است که محمد بت های کعبه را می شکند اما تمامی مشخصات و ویژگیهای آنها را به الله خود ، نسبت می دهد . و البته یک بت دیگر به نام سنگ سیاه (حجر السود ) را باقی می گذارد و خود محمد این سنگ را مورد ستایش قرار می دهد و می بوسد ! محمد بر این اعتقاد بوده که این سنگ از بهشت آمده است . این سنگ که احتمالا بقایای یک شهاب سنگ است در طول زمان آسیب دیده است و به قطعات کوچک تر شکسته شده است . برای اینکه موضوع برای مسلمانان ایجاد سوال نکند که » ای بابا ، این الله هم که نتوانست یک سنگ را درست نگه داری کند ! » این قطعات را بوسیله میخ های نقره ای رنگ به یک قاب نقره ای وصل کردند و در کنار هم نگه داشتند . بهر حال اگر همچنان اعتقاد دارید که این سنگ از بهشت ( مکان تخیلی ) آمده است ، با یکسری آزمایش براحتی می توان خلاف این موضوع را ثابت کرد . کافیست که مسلمانان به این آزمایش رضایت دهند . این هم شواهد تاریخی که این خدا ، الله و یا هر نامی که شما می دانید، ساخته و پرداخته ذهن آدمی بوده است که حتی توان مراقبت از سنگ فرضی خود را نداشته است .
idol20of20allah
منابع:
1. خدایان اعراب پیش از اسلام
2. بت الله
3. سنگ سیاه
2. بت الله
3. سنگ سیاه
No comments:
Post a Comment